Wysłany: 2010-07-14, 17:40 porównanie wyciągarki Warn XT25 i DragonWinch DWM3500
Poniewaz zastanawiam sie nad nowym sprzetem do swojego quada to zaczalem sie rozgladac po tym co i za ile moge wyrwac. W moje oko wpadly dwie wyciagarki skrajnie rozne cenowo, dlatego przyjrzalem im sie blizej.
Warn XT25
Uciag 1134 kg
silnik 0,9 km
sterowanie ( standard ) wlacznik kablowy na kierownice
przekladnia 3 stopniowa planetarna
przelozenie 154:1
lina ( standard ) syntetyk 4,8 mm , 15 m
w pudelku obszerna instrukcja w roznych jezykach poza polskim, kilka srubek, wlacznik na kiere, opaski, przewody wysokiego napiecia grubosci 5,5 mm , uniwersalna plyta, hak, kontrakton
ceny allegrowe 1650-1800 pln
DragonWinch DWM3500
uciąg 1588kg
silnik 1,3 km
sterowanie ( standard ) wlacznik kablowy na kierownice + pilot bezprzewodowy (!)
przekladnia planetarna
przelozenie 128:1
lina ( standard ) stalowa 15m
w pudelku jedna instrukcja w jezyku polskim, kilka srubek, wlacznik na kierownice, pilot bezprzewodowy bez baterii, przewody wysokiego napiecia 5 mm , uniwersalna plyta, hak , kontrakton
ceny allegrowe 590-690 pln
Wizualnie :
Dragon wydaje sie ciezszy, sposob wykonania nie odbiega od drozszej, uszczelki nigdzie nie wystaja, Dragon jest wiekszy gabarytowo ale zwalnianie sprzegla wydaje sie dzialac lepiej w dragonie. Kable zasilajace w Dragonie sa ciensze. Wlacznik na kierownice w obu przypadkach wyglada tak samo ale w dragonie w standardzie dostajemy pilot bezprzewodowy. Plyta montazowa jest taka sama. Kontrakton w Dragonie jest wiekszy i lzejszy ale obudowa wyglada na bardziej szczelna niz w warnie, kontrakton dragona nie ma przykrecanych przewodow wychodza one na stale z obudowy.
Dane eksploatacyjne :
predkosc zwijania liny m/min
OBCIAZENIE W KG / WARN / DRAGON
0 / 5,5 / 6,7
907 / 2,1 / 3,5
pobór prądu w AMP
Obciązenie w kg / WARN / DRAGON
0 kg / 15 / 26
907 kg / 125 / 107
co wybrac?
_________________ Jak jestem pijany nabieram blasku
tak mam w ofercie u siebie DragonWinch, Mile Marker USA i Warn
Warn XT25 , Dragon 3500 Maveric ATV w detalu kosztuje 590 pln, Mile Marker PE2.5 kosztuje w detalu 700 pln , no i teraz pytanie co kupic?
Dragon wyglada przyzwoicie i pilot w zestawie, do tego bardzo dobra gwarancja i dostepnosc czesci zamiennych, no i cena!
Warn XT25 , bieda w wyposazeniu, slabszy i wolniejszy ale ma w zestawie line syntetyczna, wiem ze padaja w nim sprzegla i kontrakton, rewelacji nie ma ale za to firmowy sprzet ktory niby ma dobra opinie ale psuje sie wszystkim tak samo jak inne
Mile Marker , srednia cena, jakosc wyciagarki calkiem niezla, dziala w wodzie i pod woda, jeszcze mnie nie zawiodla, ale zwija wolno line a wlacznik na kierownice jest ogromny i niewygodny w uzyciu, kontrakton dziala w wodzie ale nie jest szczelny i z czasem kroduje, po roku nie dziala mi rozwijanie liny guzikiem tylko wolna lina po spuszczenia sprzegla, wlacznik spuszczania sprzegla do wolnej liny ma slabe zarobienie i ciezko go w rekawicach obrocic, w kazdym razie w dragonie wyglada na lepiej dzialajacy
DragonWinch 3500 - spora moc, cena extra, dobra gwarancja w polsce, sa czesci, kontrakton wyglada bardzo dobrze, lepiej niz w warnie czy tez mile markerze, skromny pilot na kablu na kierownice i do tego w gratisie dostajesz pilot bezprzewodowy
Chyba zaryzykuje z Dragonem, nawet jesli bedzie kiepski to duzo nie strace, znow mozna go co roku sprzedawac za 200 pln i zamiast robic przeglad kupowac druga nową wyciagarke
Rozważ jeszcze Came Up 3000 lub 4000 kuźwa WARN to się przy tym chowa i nie ma co porównywać, jedynie Dragon do tego dorasta i technicznie i cenowo. Wybór należy do Inwestora
_________________ SQUAD HARDCORE OLSZTYN - HELL RIDER
SZATAN Z 7 KLASY
Sprzęt: KQ750-VTX 1300 C
Grupa: SquadOlsztyn
Wysłany: 2010-07-14, 22:00
Nie ma większej padaczki od Dragona (jedyny plus to serwis ale nie oto chodzi przecież)
zresztą Fabiq czy Ty myślisz ,że ta cena to z kosmosu się bierze ?
Walek nie pij już dzisiaj chwalisz Dragona ja jebie naprawdę odstaw butelkę
Fabiq zamiast kupować to ten właśnie Dragon poniewiera się gdzieś u mnie koło domu może taniej będzie naprawić
_________________ KATEGORYCZNIE MÓWIMY STOP MODEROWANIU NA FORUM !!!
Sprzęt: KQ750-VTX 1300 C
Grupa: SquadOlsztyn
Wysłany: 2010-07-14, 22:09
Dragon jest robiony w Chinach ale przez Polaczków cwaniaczków dlatego z serwisem nie ma problemu gdyż gdyby nie naprawiali bez zająknięcia to by na rynku z tym padłem nie istnieli.
_________________ KATEGORYCZNIE MÓWIMY STOP MODEROWANIU NA FORUM !!!
Warna tez robia w chinach tylko napisane jest made for warn in china, w czym roznica? ogladajac obie wyciagarki i patrzac na ich osiagi to dragon wychodzi na prowadzenie, w kazdym razie i tak kupie dragona i bedziemy wiedziec co jest to warte, jak wiecie ja jestem ten cipek co smiga rekreacyjnie w kolo domu a nie po rajdach wiec wyciagarke bede uzywac sporadycznie
a i tak w instrukcji warna pisza ze po 5 min pracy musi ona 15 odpoczac
Fabiq osobiscie uwazam po przeanalizowaniu wielu for quadowych i opini uzytkownikow ze DW wcale nie jest taki zly. Ja prawie ją kupiłem ale znalazlem cos takiego jak superwinch. Wyciagarki ktore stosuje sie w samochodach a tam uzytkownicy jak jeden maz chwala. Podobno linia atv jest rowniez zacna i zjada konkurencje.
Faktycznie mi się poje..bało wczoraj z tym Dragonem, to fakt że quad PREZESA by się na moich oczach spalił przez to gówno i wcale wtedy nie było jakoś super ciężko w tym momencie. Jedynie polecam wyciągarki typu CameUp reszta to ch..j w dupsko.
_________________ SQUAD HARDCORE OLSZTYN - HELL RIDER
SZATAN Z 7 KLASY
Sprzęt: g700,LC2,Vicoria1939
Grupa: sQuad Olsztyn
Wysłany: 2010-07-15, 07:17
Mam DWH 4500 HD Synthetic na przekór i z chęci sprawdzenia, na razie działa, tak jak już wcześniej z prezesem rozważaliśmy trzeba hebla zamontować bez gadania i dalej ją testować, póki co działa i troszkę już w d.... dostała, co będzie dalej zobaczymy, ja na razie jestem za, na pewno są egzemplarze lepsze i gorsze, to fakt i wielu z użytkowników może to potwierdzić. Podsumowując jestem za, ale nie mam nic do innych wyciągarek i do niczego nikogo namawiać nie będę
Mam DWH 4500 HD Synthetic na przekór i z chęci sprawdzenia, na razie działa, tak jak już wcześniej z prezesem rozważaliśmy trzeba hebla zamontować bez gadania i dalej ją testować, póki co działa i troszkę już w d.... dostała, co będzie dalej zobaczymy, ja na razie jestem za, na pewno są egzemplarze lepsze i gorsze, to fakt i wielu z użytkowników może to potwierdzić. Podsumowując jestem za, ale nie mam nic do innych wyciągarek i do niczego nikogo namawiać nie będę
Zobaczymy co będziesz gadał jak gad Ci się spali
_________________ Iwestuj w alkohol !!! Trzyma wysoki procent i szybko sie zwraca...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum